Новини
Новини

Контакти для ЗМІ:
info@policombank.com


  • Блог
Безпека чи ризик: аналіз переваг та недоліків використання банківського сейфа 26.01.2024

Індивідуальний банківський сейф — це спеціально відведене місце в банку, яке надається клієнтам в оренду для зберігання різноманітних цінностей, таких як гроші, цінні папери, речі, документи та інші дозволені цінності. 

Банківська ячейка захищає майно від крадіжки, та ушкоджень, пов'язаних зі зберіганням в домашніх умовах. Їх популярність в останні роки пов'язана зі збільшенням злочинів, пов'язаних з викраденням цінностей. Також зростає довіра клієнтів до банківських установ.

Під які речі дозволена оренда банківської ячейки?

Банківська комірка дозволяє зберігати різноманітні цінності та предмети. Ось перелік найпоширеніших речей, які найчастіше там зберігають:

  1. Гроші, акції, облігації, сертифікати депозитів та інші фінансові документи.
  2. Ювелірні вироби з дорогоцінними металами та камінням: золоті та срібні прикраси, годинники, цінні монети.
  3. Важливі документи: свідоцтва про народження, шлюб, власності на нерухомість, договори та заповіти.
  4. Антикварні предмети та цінні раритети: старовинні статуетки, прикраси, картини тощо, які мають велику цінність для власника.
  5. Сімейні спадкові предмети: артефакти, листи, фотографії та інше.
  6. Резервні копії електронних даних: створення копій важливих електронних файлів та переміщення їх на фізичні носії для захисту від можливої втрати.

Важливо зауважити, що не можна використовувати банківський сейф для зберігання матеріалів, які можуть призвести до пожежі або завдати шкоди. Також не можна зберігати предмети заборонені чинним законодавством України, а саме пожежонебезпечні, хімічні, отруйні, токсичні, легкозаймисті матеріали, радіоактивні речовини, наркотики, зброя, боєприпаси, а також предмети, які можуть створювати сильні електричні або магнітні поля.

Банківський сейф — це засіб розсудливого зберігання, який гарантує безпеку як для власника, так і для оточення.

Які переваги надає банківська комірка?

Висока популярність послуги оренди індивідуального сейфа серед клієнтів пояснюється численними перевагами. Розглянемо основні аспекти, якими зумовлено цей попит:

  • Безпека. Оскільки сховище перебуває під цілодобовим захистом. Індивідуальний банківський сейф має високий рівень захисту, який відповідає вимогам Національного банку України. Сховища обладнані багаторівневою системою безпеки, яка відповідає встановленим стандартам. Депозитні сейфи розташовані в спеціальних приміщеннях банків (депозитаріях).
    Згідно з вимогами, у банку двері індивідуальних сховищ обладнані системою сигналізації, яка реагує на спробу їх відкриття. Додатково, банк встановлює сповіщувачі, які реагують на будь-які пошкодження зовнішньої поверхні сейфа.
  • Конфіденційність та приватність. Кожна банківська скринька відкривається за допомогою двох ключів з різною конфігурацією. На період дії договору один ключ отримує орендар, а другий (який ще називають майстер-ключ) зберігається виключно у адміністратора і використовується спільно з ключем клієнта. Це означає, що банк не має доступу до майна.
  • Зручність. Можна відвідати сховище в будь-який час, без попереднього запису, відповідно до робочого графіку банку та забрати або покласти свої цінні речі.

В якому банку краще обрати банківську ячейку?

Обираючи банк для оренди банківської ячейки, важливо враховувати ряд ключових критеріїв. Стабільність та надійність банку, його історія та репутація — основні фактори впливу на вибір клієнта. Співробітництво з таким банком не лише гарантує захист вкладених цінностей, але й забезпечує професійний підхід до обслуговування клієнтів.

Полікомбанк є одним із таких банків Чернігівщини. Наша пропозиція відрізняється завдяки таким ключовим критеріям: 

  • Перш за все, варто відзначити вигідні тарифи. Це дає можливість клієнтам знайти оптимальний тарифний план з урахуванням їхніх потреб та бюджету.
  • Різноманітність розмірів ячейок — ще одна перевага. Вибір залежить від розміру та обсягу цінностей, які планують зберігати. 
  • Можливість укладання договору з двома особами, забезпечує спільний доступ до цінностей. Це ідеальне рішення для сімейних пар або бізнес-партнерів, щоб зберігати свої активи разом в банківській ячейці в Чернігові.
  • Відносно невисока заставна вартість ключа.

Чи є ризики використання банківського сейфа?

Банк дозволяє зберігати цінності у безпечному місці, та будує довірливі відносини з клієнтом. Для досягнення максимального захисту використовує найсучасніше обладнання, яке постійно вдосконалюється та проходить перевірки працездатності. Банк бере оплату за користування коміркою, та через те, що її вміст, це власність клієнта, банк несе відповідальність тільки за цілісність комірки та ідентифікацію особи, що намагається отримати доступ.

Умови обслуговування прописуються у договорі, і там є пункт, що описує форс-мажорні обставини, з якими наші клієнти можуть ознайомитися при оформленні послуги.